Anoniem asked: Ik ben nu 15 en ongeveer 2 jaar geleden begonnen mijn binnenste schaamlippen te groeien, ik schrok hier echter zo van! sinds een jaar zijn ze echt heel groot (5cm) Ik ben zooo bang dat als ik een vriend krijgt en we willen samen verder, dat hij me zou gaan uitlachen ofzo, en ik ben ook bang dat hij het lelijk gaat vinden. Ik weet niet meer wat ik moet doen, deze site helpt wel, maar nog denk ik dat ik anders ben. Eigenlijk is mijn grootste angst het uitlachen… wat moet ik doen? Bedankt xx

Lief Anoniempje,

Bedankt voor je berichtje en goed van je dat je deze stap hebt genomen. Ik zal proberen je bericht hier te beantwoorden maar ik wil je vragen ons te e-mailen op liefdeaangroteschaamlippen@gmail.com voor meer persoonlijk contact en antwoorden op al jouw vragen.

Als je op onze site hebt rondgekeken dan heb je waarschijnlijk gezien dat vagina s in duizenden soorten, maten en kleuren komen. Geen meisje is gelijk en bij iedereen ziet het lichaam er anders uit. Zo kunnen je borsten anders zijn dan die van je goede vriendin, je voeten groter of kleiner dan van iemand op tv maar ook je schaamlippen kunnen qua vorm of lengte verschillen.

Ik denk dat je je op dit moment veel onterechte zorgen maakt over je mooie lichaam. Je bent nog maar 15 jaar oud en je lichaam is nog vol in ontwikkeling. Je kan dus nu weinig zeggen over hoe je schaamlippen er in de toekomst uit gaan zien. Wist je wel dat jouw schaamlippen ook een hele goede functie hebben? Ze sluiten je vagina af waardoor deze beschermd wordt. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen infecties binnenkomen :) Jouw grotere lipjes hebben dus ook een voordeel.

De lengte van de binnenste schaamlippen ligt meestal tussen de 1 en 5 centimeter. Bij 60 procent van de meisjes zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Je bent dus volkomen normaal als we zo naar jouw verhaal luisteren. De enige mogelijkheid om je schaamlippen te verkleinen is door middel van een schaamlipcorrectie. Dit raden wij echter af. Helemaal om je leeftijd maar ook omdat je nog niet zoveel levenservaring hebt. Wat zou het bijvoorbeeld met je doen als je eerste vriendje zegt dat je vagina heel mooi is? :)

Wil je verder praten? Mail ons dan liefdeaangroteschaamlippen@gmail.com

Start the conversation